Mindenféle

Vállalkozom. És Te?

Elég már az alkalmazotti létből? Tudod, hogy Te sokkal jobban csinálnád, mint a főnök? Vállalkozz! Kezdj sajátba! Ha gondolkodsz rajta vagy már meg is tetted, írj. Írd meg, mi ment könnyen, mit nem értesz, hol érezted, hogy el fogsz bukni, hogy feladod és hogy lendültél túl a problémákon... Én is most kezdem. Vállalkozom. Ötleteim vannak, de elképzelésem sincs hogy mi vár rám. Segítsünk egymásnak, mi: Vállalkozó Szelleműek!

Friss topikok

Archívum

az ügyvédnő

2009.12.18. 11:54 :: batorka

szándékosan írtam kis ű-vel mint nemecsek nevét anno a gittegyletben. Egyszerűen nem tudok felnézni egy olyan ügyvédre aki az alapvető feladatait sem látja el, a munkáját körülbelül 1 óra alatt elvégezheti ha cégbejegyzésről van szó  és mindezért olyan összeget elkér, ami nekem alkalmazottként minimum 2-3 napi munkabérem. 

Miben tudott segíteni nekünk az ügyvéd a cégbejegyzés során?

- rendelezésünkre bocsátotta a szükséges papírokat. Hozzáteszem, kétszer, a harmadikat már mi irtuk át.

- felhívta a figyelmünket az illetékfizetésre és megpróbált rábeszélni a teljesen feleslegesen magasabb összegű illetékre.

Miben tudott meglepetést okozni?

- elfelejtette megemlíteni, hogy ha visszadobják a cégnevet, visszajár az illeték

- teljes magabiztossággal adott nekünk egyértelműen hibás információkat, amiket egy kis internetes keresgélés után cáfolni tudtunk. Hozzáteszem emiatt majdnem buktunk 35e forintot

- alapvető dolgokra nem hívta fel a figyelmünket 

A részletekkel nem untatnék senkit viszont felteszem a költői kérdést: nem az az ügyvéd dolga, hogy minden információról, következményről tájékoztassa az ügyfelet a pénzéért? Mert ha igen és nem csak én vagyok naív, akkor úgy érzem rendesen melléfogtunk :)

Ha tud valaki megbízható, értelmes és a szakmájában otthonosan mozgó ügyvédet aki vállalja egy kicsi cég nem nagy igényeit, az szóljon, kommentezzen...

mert nem szeretnék mindent én csinálni.

update: ez még hülyébb mint gondoltam. Most derült ki, hogy rossz bíróságot adott meg illetékbefizetési címként. Ez lesz a második illeték amit igényelhetünk vissza.

Szólj hozzá!

Címkék: ügyvéd cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalod.blog.hu/api/trackback/id/tr981606433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása