Mindenféle

Vállalkozom. És Te?

Elég már az alkalmazotti létből? Tudod, hogy Te sokkal jobban csinálnád, mint a főnök? Vállalkozz! Kezdj sajátba! Ha gondolkodsz rajta vagy már meg is tetted, írj. Írd meg, mi ment könnyen, mit nem értesz, hol érezted, hogy el fogsz bukni, hogy feladod és hogy lendültél túl a problémákon... Én is most kezdem. Vállalkozom. Ötleteim vannak, de elképzelésem sincs hogy mi vár rám. Segítsünk egymásnak, mi: Vállalkozó Szelleműek!

Friss topikok

Archívum

Cégnév mizéria avagy mindenkinek ugyanazon jár az esze ??

2009.12.14. 18:53 :: batorka

Volt tehát az ötlet és a lelkesedés: alapítsunk céget. 1 fontos kérdés, melyben 4 embernek egyet kell értenie: a cég neve. Gondoltuk, egyszerű lesz :)

1. kör: közös ötletelés 3 fővel, egy cégnév megszületik, tetszik, elfogadjuk. De másnap kiderül, hogy a negyediknek nem tetszik.

2. kör: 1 hét gondolkodási idő, demokratikus választás, ötletek a közösbe, szavazás, legtöbb szavazatot kapott pár jelölt marad a végére. De a 3-4 ötlet közül mindig van 1 olyan, ami valakinek nem tetszik. Kezd agyrémmé válni a dolog.

3. kör: agyaljunk még egy picit. Oldjuk már meg, hogy mindenki boldog legyen... 1 hét megint eltelik és nincs változás. Toporgunk. Megoldás: valaki magára vállalja a döntést és a többség elve alapján mindenki beleegyezését kéri. Megvan, sikerült, van cégnevünk!!!

Ez alapján végre elkezdhettünk dolgozni: logótervezés, domain-ek lefoglalása, cégbejegyzés elindítása... DE..

4. kör: a cégbejegyzés előtt egyszercsak kiderül, hogy valaki PONTOSAN UGYANAZT a cégnevet jegyezte be! Nem hiszem el!!! Persze, pár nap múlva telefonon fel is keresnek minket és legvégül felajánlják, hogy megvehetjük a cégüket, ha akarjuk. :) Aranyos (a névlopókra később külön szentelek egy posztot)

5. kör: új cégbejegyzés, a név mögé pár szám kerül...

...itt tartunk most. Az ügyvéd szerint nem elég a számbeli különbség. Utána kéne járni. Ha igaza van, akkor közel másfél hónap elteltével újra írhatjuk alá a papírokat és mehetünk megint a cégbíróságra....

Kérdem én, hogy szerintetek hány százalék az esélye, hogy egy hónapban valaki ugyanazt a cégnevet bejegyezze? Mit tehet ilyenkor az ember? Miért nem tudja az ügyvéd, hogy miben kell minimálisan eltérnie az egyes cégneveknek azért, hogy ne fussuk a felesleges köröket? Csak a véletlen műve az egész vagy vannak ilyen mutyik és meg sem kellene lepődnöm?

Szólj hozzá!

Címkék: ügyvéd kezdetek cégnév véletlenek

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalod.blog.hu/api/trackback/id/tr181597978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása